Vegan super bowl

(voor 2 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam

Een bordje vol groene liefde

Nodig

200 gram zoete aardappel
1 paprika
1 rode ui
150 gram bulgur
100 gram oesterzwammen (of champignons)
100 gram cavolo nero of boerenkool
120 gram kikkererwten
1 avocado
zout
peper
paprikapoeder
komijn
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels verse peterselie
4 eetlepels hummus of homemade hummus gegrilde paprika
2 eetlepels sesamzaad

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden. Schil de aardappelen en maak er schijfjes van. Vet de bakplaat in met olijfolie, leg de aardappelpartjes erop, bestrooi met zout en zet in de oven voor alvast 15 minuten. Schil de ui en snijd deze in niet al te dunne ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in 4 repen. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg na 15 minuten de ui en de paprika op de bakplaat bij de aardappelpartjes en zet dit nog eens 15 minuten in de oven. Roerbak in tussentijd de cavalo nero of boerenkool in ca. 8 minuutjes beetgaar en roerbak de oesterzerzwammen/ champignons ongeveer 3 minuutjes zodat ze gaar maar nog stevig zijn. Rooster de (afgespoelde en uitgelekte) kikkererwten in een lepeltje olijfolie met wat zout, paprikapoeder en komijn tot ze bruin en knapperig zijn. Snijd de avocado in plakjes. Leg alles apart op een groot, diep bord, met in het midden de hummus met daarop de geroosterde kikkererwten. Garneer met peterselie, sesamzaad en eventueel verschillende kiemgroente.

Cookies Contact en afspraak