Gegrilde paprika-hummus

Veganistisch

Gegrilde paprika-hummus

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Hummmus!

Nodig

1 zoete puntpaprika
1 blikje kikkerwerwten (265 gram uitlekgewicht)
1 teen knoflook
1/2 theelepel zout
een snufje komijn
1 eetlepel limoensap
2 eetlepels olijfolie
een scheutje water (indien nodig)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de paprika in 4 repen, was en ontdoe van de zaadlijsten. Smeer de ovenplaat in met olijfolie en leg daar de paprikarepen, doe er een beetje zout en komijnpoeder overheen. Rooster een minuut of 15 in de oven. Haal vervolgens uit de oven en laat afkoelen. Spoel de kikkererwten af in een vergiet, met koud water (tot ze niet meer schuimen). Doe nu alle ingredienten bij elkaar, behalve het water. Blender goed en voeg water toe om de hummus naar wens smeuiger te maken. 

Contact en afspraak