Vega spaghetti bolognese

Vegetarisch

Vega spaghetti bolognese

(4-6 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Eat spaghetti to forgetti your regretti 

Nodig

2 eetlepels olijfolie
2 kleine uien
1 prei
1 paprika
100 gram selderij
150 gram wortel
400 gram vega 'rauw' gehakt
1/2 eetlepel bouillonpoeder/ 1/2 - 1 bouillonblokje
1 theelepel sambal 
1 lepeltje boter 
2 tenen knoflook 
1 a 2 theelepel(s) oregano 🌿 
1/2 theelepel nootmuskaat
tomatensaus 690 gram 
een theelepeltje honing
Zwarte peper
Verse basilicum
500 gram pasta naar keuze (volkoren is de gezondste keuze)

Bereiding

Schil en snijd de uien in dunne ringen. Was en snijd de paprika, wortel, prei en bleekselderij in fijne stukjes. Schil en snijd de knoflook fijn en bewaar even apart van de andere groenten. Laat een grote pan heet worden en doe de olie erin. Rul het vega gehakt met een lepeltje sambal en  wat bouillonpoeder/ een half bouillonblokje in enkele minuten, doe de uien erbij en bak even mee, zet daarna het vuur laag. Doe de lepel boter met daarop de knoflook, nootmuskaat en oregano in de pan en laat langzaam smelten (dit is een geweldige manier om de smaken nog beter vrij te laten komen en geniet van de hemelse geur!) en roerbak het gehakt nog even met knoflook en kruiden. Voeg dan de fijngesneden groente toe, een minuut of 10 tot ze beetgaar zijn. Doe dan de tomatensaus erbij, en een lepeltje honing om te ontzuren. Laat nog even opstaan totdat je de groente zacht genoeg vindt. Serveer met verse basilicum, en eventueel geraspte (vega) kaas. Satisfaction guaranteed.

Cookies Contact en afspraak