Vega pasta pesto

Vegetarisch

Vega pasta pesto

(voor 2 personen)

Door: Vivian Meijer, diëtist Amsterdam, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

lekker, makkelijk en gezond!

Nodig

150 gram volkoren pasta
1 eetlepel olijfolie 
1 ui 
1 teen knoflook 
1 courgette 
2 volle theelepels pesto (-of maak je eigen home-made pesto)
250 gram cherry tomaatjes  
40 gram pijnboompitten 
30 gram geraspte (parmezaanse) kaas 
Zwarte peper, rucola sla en/of verse basilicum naar smaak 

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de groenten en snijd de knoflook, ui en courgette in stukjes. Zet een wokpan of grote koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur en bak de groenten 5 minuten. Keer regelmatig met een spatel.
Roer dan de pasta en de pesto door de groenten. Halveer de cherry tomaatjes en voeg deze als laatste toe. Draai het vuur laag.   
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lekker ruiken en lichtbruin kleuren. Schud de koekenpan tussentijds en let op dat ze niet donkerbruin of zwart worden. Verdeel de pasta pesto over 2 borden en versier met de geroosterde pijnboompitten, geraspte kaas, zwarte peper, rucola en/of basilicum. Eet smakelijk! 
 

Tip

Als je een restje over hebt kun je dit de volgende dag ook lekker koud eten!

Cookies Contact en afspraak