Uientaart met volkorenbodem

Door: Tugce Tuzgol, diëtist Amsterdam

Je kunt hem ook helemaal vegan maken!

Nodig

deeg
250 gram volkorenmeel
100 gram boter
3 el water
1 ei
snufje zout
vulling
6 grote uien
1/2 prei (groene deel)
1 rode paprika
1 groene paprika
3 teentjes knoflook
zwarte peper
chili vlokken
tijm
komijn
zout

Bereiding

Meng eerst alle ingrediënten voor de deeg en bekleed de taartvorm hiermee. Zet het deeg een half uur in de koelkast. Hak ondertussen alle ingrediënten voor de vulling en fruit ze in een pan met een beetje olie tot ze geslonken zijn. Verdeel je de ingrediënten voor de vulling over het taartdeeg en bak gedurende een half uur in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Eet smakelijk!


Tip

Voor een vegan variant van dit recept kun je kokosolie en lijnzaad i.p.v. een ei gebruiken. Verhouding: 2 eetlepels gebroken lijnzaad of chia zaad en 5 eetlepels water. Laat 5 minuten weken.

Cookies Contact en afspraak