Turkse pizza

(voor 4 personen)

Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Tilburg

Probeer deze gezonde variant eens! Als lunch of hoofdgerecht. 

Nodig

Bodem
4 volkoren tortilla's
Saus
300 gram mager rundergehakt
1 rode paprika
½ rode peper
1 rode ui
1 tomaat
Bosje verse peterselie
1 el tomatenpuree
1 el zonnebloemolie
1 tl paprikapoeder
Snuf peper en zout
Salade
Halve komkommer
2 tomaten
Ijsbergsla
Knoflooksaus
75 gram magere yoghurt
125 gram mayonaise of fritessaus
1 el citroensap
2 teentjes knoflook
1 el gehakte bieslook (vers of gedroogd)
Peper en zout naar smaak
 

Bereiding

Snijd de paprika, rode peper, rode ui en tomaat in grove stukken. Doe deze samen met de andere ingrediënten van de saus in een keukenmachine of blender en mix tot er een grove saus ontstaat. Verwarm een eetlepel olie in een pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg daarna de saus toe aan het gehakt en verwarm dit 1 minuut mee. Ondertussen verwarm je in een droge koekenpan de tortilla op middelhoog vuur gedurende 1 minuut. Daarna omdraaien en nogmaals een minuut bakken. Herhaal dit met de overige tortilla’s.  Voor de zelfgemaakte knoflooksaus de teentjes fijnhakken en mengen met de andere ingrediënten. Voor een romigere of minder zure saus kun je de verhouding tussen de yoghurt en mayonaise aanpassen. Snijd daarna de groenten voor de salade. Voor het beleggen van de pizza neem je een verwarmde tortilla en verdeel daarover 3 flinke eetlepels van het gehaktmengsel. Beleg met de salade en voeg knoflooksaus naar smaak toe. Rol op tot een wrap en lezzetli yemek! (eet smakelijk!)


Tips

  • Maak zelf eens een tortilla van spelt- of volkoren tarwemeel
  • Varieer met toppings; voeg bijvoorbeeld olijfjes, pijnboompitten of verkruimelde stukjes fetakaas toe
  • Maak een vegetarische variant met vegagehakt!

Cookies Contact en afspraak