Turkse kip met aardappelpuree en champignons

Vlees

Turkse kip met aardappelpuree en champignons

2 personen

Nodig

Aardappelpuree
400 gram aardappelen
100 ml halfvolle melk
Zout
 
Kip
200 gram kipfilet
3 Turkse pepers
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
400 g champignons
2 eetlepel olie
Zout
Peper

Bereiding

Spoel de aardappelen af en kook ze in een grote pan 20 minuten, ongeschild in water.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Maak de champignons schoon (zie tip) en snijd ze in plakjes. Snijd de peper en de paprika in blokjes. Schil de knoflook en pers het uit in een kommetje.
Doe de olie in de wok of grote braadpan en bak de kip 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de champignons, peper, paprika en knoflook toe en roerbak nog 5 minuten op hoog vuur.
Kijk ondertussen of de aardappelen gekookt zijn. Om te kijken of de aardappelen gaar zijn prik je met een mes in een van de aardappelen. Wanneer het mes makkelijk in de aardappel glijdt haal je de aardappelen van de warmtebron.
Breng op smaak met peper en zout en dek af zodat het warm blijft.
Giet de aardappelen af, pel ze en pureer ze met de pureestamper.
Verwarm de melk in een pan.
Schep de aardappelpuree in een pan en roer 2-3 minuten op laag warmtebron.
Voeg al roerend de warme melk toe. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de aardappelpuree over 2 schalen en geef het de vorm van een kommetje of maak een kuiltje in het midden.
Schep de kip in de aardappelpuree.

Tip

Maak champignons schoon met een vochtig keukenpapiertje of een zacht borsteltje. Doe dit pas vlak voor bereiding. Je maakt champignons trouwens droog schoon, want als je ze in water legt, dan zuigen ze zich vol. Dat water laten ze bij het bereiden weer los en daarmee gaat  smaak verloren.
Cookies Contact en afspraak