Turkse aardappelsalade

Vegetarisch

Turkse aardappelsalade

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Zònder mayonaise :)

Nodig

500 gram aardappelen (vastkokend)
2 eieren
1/2 komkommer
2 tomaten
3 bosuitjes
1 groen pepertje
8 olijven
2 eetlepels verse munt
2 eetlepels verse dille
een handvol verse peterselie
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel granaatappelsaus (Turkse winkel)
1 theelepel komijn
1/2 theelepel pul biber (pepervlokken)
zout
 

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook. Schil de aardappelen leg deze ongeveer 10 a 15 minuten in het kokende water. Kook intussen de eieren hard. Hak de munt, dille en peterselie fijn. Was de komkommer en halveer deze in de lengte, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine stukjes. Was en snijd de tomaten en verwijder ook hieruit het vocht en de zaden. Snijd in kleine stukjes. Was en snijd de bosui in dunne ringetjes. Was de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in kleine stukjes. Vermeng de olijfolie met de granaatappelsaus, de komijn, pul biber, de knoflook en het zout in een kommetje. Giet de gare aardappelen af en snijd deze in kleine stukjes, laat ze afkoelen. Vermeng de afgekoelde aardappelen met de dressing, de verse kruiden en de rest van de groenten. Garneer met de eieren in partjes en de olijven.

Cookies Contact en afspraak