Turkse courgettekoekjes (Mücver)

(voor 9 courgettekoekjes)

Door: Dilara Akdeniz(Amsterdam Noord Volewijck), diëtist Amsterdam

Klassieker uit de Turkse keuken: gezonde snack of bijgerecht

Nodig

8 takjes verse dille
6 takjes verse peterselie
1 bosui
​1 courgette

1 ei 
2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
Peper en zout 
25 gram witte kaas 

2 eetlepels (volkoren)meel
Een half zakje bakpoeder
100 ml (volle Turkse) yoghurt


 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de dille, peterselie en bosui in kleine stukjes. Was de courgette en rasp deze grof. Doe de geraspte courgette in een zeef en pers het vocht met de bolle kant van een lepel uit de courgette, maak zo droog mogelijk. Voeg het ei, olie, een heel klein beetje zout en peper toe in een mengkom en klop het goed door elkaar. Plet het stukje kaas en voeg het toe aan de mengkom. Voeg de geraspte courgette en de verse kruiden toe (houd een eetlepel dille apart voor de saus) en roer het goed door elkaar. Als laatst voeg je het meel en bakpoeder toe en roer je alles goed door elkaar. Doe het bakpapier op de bakplaat en besprenkel met olie zodat de courgettekoekjes niet aan het bakpapier gaan plakken. Giet het mengsel met behulp van een lepel in een ronde vorm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 20-25 minuten gaar. Meng de dille met de yoghurt en eventueel een snufje zout, serveer als dipsaus bij de courgettekoekjes.

Cookies Contact en afspraak