Tuna melt

Minder koolhydraten

Tuna melt

(voor 1 persoon)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Of eigenlijk: Tuna health :)

Nodig

1 blikje tonijn op water
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel (volle) Griekse yoghurt
1 augurkje
1 eetlepel verse peterselie
¼ kleine rode ui
zwarte peper
1 volkorenpita
¼ avocado
½ tomaat
20 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
¼ citroen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snipper de ui, snijd de augurk, tomaat en avocado in dunne plakjes. Laat de tonijn even uitlekken. Vermeng met de yoghurt, mayonaise, rode ui, plakjes augurk, peterselie en zwarte peper. Snijd de volkorenpita door zodat je 2 helften hebt. Beleg beide helften met de plakjes avocado en besmeer vervolgens met het tonijnmengsel. Dek af met plakjes tomaat en kaas. Zet een minuutje of 10 in de voorverwarmde oven tot het broodje warm- en de kaas lekker gesmolten is. Serveer met citroen om de broodjes mee te besprenkelen.
 
 
 
 

Contact en afspraak