Tom kha tofu

(voor 4 porties)

Door: Naomi Hoekstra

100% plantaardig

Nodig

400 gram tofu
Sojasaus / ketjap
300 gram zilvervliesrijst
250 gram champignons
150 gram witte kooi
1 kleine prei
1 groene paprika
1 kleine rode ui
4 cm gember
1-2 rode pepers
1-2 stengels sereh (citroengras)
Olie
50 gram zelfgemaakte curry paste
400 ml kokosmelk
300 ml bouillon
4 bosui

Bereiding

Als je er de tijd voor hebt is het lekker de tofu al eerder op de dag te laten marineren. Wikkel de tofu in keukenpapier, zodat het vocht uit de tofu wordt opgenomen. Laat enkele minuten liggen en snijd daarna de tofu in blokjes van 1 cm. Marineer ze in de sojasaus of ketjap. Heb je hier geen tijd voor gehad, begin dan met het marineren van de tofu. Kook de zilvervliesrijst en snijd ondertussen de champignons in vieren en de andere groente fijn; zet even apart. Snijd de gember fijn, de rode peper in kleine ringetjes en de sereh in stukjes (groot genoeg om eruit te vissen). Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de gember samen met de tofublokjes. Voeg vervolgens de curry paste toe, schep regelmatig om en voeg de champignons toe, bak nog een paar minuten. Hierna voeg je de gesneden groenten, rode peper, sereh, kokosmelk en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuurtje pruttelen. Snijd de bosui in kleine ringetjes. Serveer de zilvervliesrijst met de soep in een diep bord / grote kom en doe de gesneden bosui eroverheen. Let op: Haal wel de stukken sereh er zo veel mogelijk uit voor het serveren!

Tips

  • Weinig tijd? Gebruik dan voorgesneden groente; een grote zak Thaise wokgroente (600 gram) en/ of een kant- en klare curry paste.
  • Lekker met koriander.

Cookies Contact en afspraak