Tipan met pikante grote garnalen

2 Personen

Voor dit gerecht heb je een ti-pan plaat nodig. (te koop bij de grotere Chinese supermarkt)

Nodig

16 grote garnalen schoongemaakt
4 grote tenen knoflook in dunne reepjes
mespuntje zout
olie
marinade
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel maizena
saus
4 eetlepels olie
2 uien in dunne reepjes
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel lichte sojasaus
1 flinke theelepel chilipasta
1 theelepel honing,
mespuntje zout
1 dl. of meer heet water
Groenten
½ groene paprika
½ rode paprika
200 gram chinese koolof  paksoy
50 gram grote plakken peen
200 gram verse champignons
100 gram taugé.

Bereiding

Groente: was, schil en snij alle groente (in grove stukken). Roerbak deze beetgaar in een beetje olie (liefst in een gietijzeren wok).
Marinade. Meng alle ingredienten en roer dit mengsel door de garnalen en laat ze dit ongeveer een kwartier afgedekt in de koelkast staan.
Saus: Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui, dan de andere benodigdheden voor de saus toevoegen.
Laat het even roerbakken tot de geur vrij komt.
Giet er dan een scheutje heet water bij en schep alles goed om.
Laat het dit 15 minuten zachtjes verder bakken, onder voortdurend omscheppen en met toevoeging van heet water(indien nodig).
Verhit een andere wok of pan en doe er wat olie in en bak hierin de garnalen, met de knoflook en wat zout, tot ze gaar en stevig zijn, maar vooral niet te lang: ca. 3 minuten is voldoende.
Verhit de tipan op het vuur of in de oven en schep er een laagje uien uit de saus op, daarop de garnalen en giet de rest van de saus er warm over.
Serveer het sissend!
Groente apart serveren. Lekker met rijst!

 

 

Cookies Contact en afspraak