Tchicha (Marokkaanse soep met gerst)

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

Gerst bevat vezels en vitamine B3, A en D, seleen, koper en magnesium. Goed voor je bloedsuikerspiegel!

Nodig

150 gram gerstmeelkorrel/ tchicha/ iwzan/ bulgur
1 ui (geraspt)
1 wortel (geraspt)
2 tomaten (geraspt)
verse koriander
1 blikje tomatenpuree
½ bouillonblok 
1,5-2 liter water
1,5 eetlepel olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kurkuma 
1 theelepel gember
Zout en peper naar smaak
 

 

Bereiding

Rasp de ui, wortel en tomaten. Snijdt de koriander fijn. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de ui en wortel toe. Bak het voor 3 minuten samen en voeg de tomatenpuree, de tomaten en de kruiden toe. Vervolgens voeg je een halve bouillonblokje toe en schenk je het water erbij. Laat het op hoog vuur koken tot het begint te borrelen. Spoel de gerstmeelkorrel af onder koud water en voeg deze toe aan de soep, laat het voor 20 minuten meekoken. Voeg als laatst de fijngehakte koriander toe. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper. Besaha! 

Cookies Contact en afspraak