Tamarakt/Bissara (Marokkaanse erwtensoep)

Vegetarisch

Tamarakt/Bissara (Marokkaanse erwtensoep)

(voor 4 personen)

Door: Nada Jamhoune, diëtist Amsterdam, diëtist Diemen

Vegetarisch, eiwitrijk en kruidig

Nodig

50 milliliter olijfolie 
1 ui
2 teentjes knoflook
300 gram geweekte spliterwten
1.5 theelepel zout
1 theelepel komijnpoeder
0.5 theelepel harissa kruiden
0.5 theelepel kurkumapoeder
0.5 theelepel gemberpoeder
0.5 theelepel zwarte peper
1 liter lauw water
​Optioneel: 1 snee volkoren brood

Bereiding

Verwarm de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Snijd en hak de uien en knoflook in stukjes en voeg deze toe aan de pan. Bak dit voor ongeveer 4 minuten door. Voeg de geweekte spliterwten en de kruiden toe aan de pan. Mix vervolgens alles goed door  Giet het water in de pan en roer ondertussen goed door. Plaats de deksel op de pan en laat de bissara voor 40/50 minuten gaar koken op middelhoog vuur. Als de spliterwten gaar zijn pureer je de inhoud van de pan met een staafmixer tot een glad mengsel. Als de bissara tot een glad mengsel is gepureerd, laat je dit nog 10 minuten op laag vuur doorkoken. Serveer de bissara in een soepkom en garneer het met chilivlokken en wat komijn

 

Cookies Contact en afspraak