Tajine met kip, groente en kikkererwten

2 personen

Rijk aan vezels en eiwitten

Nodig

 2 uien
​1 teentje knoflook
2 stengels bleekselderij
1 groene paprika
1 kleine courgette
2 worteltjes
2 tomaten
200 gram kipfilet
2 el olijfolie
1/3 bouillontablet
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
1 tl gemalen komijn (djinten)
400 gram gare kikkererwten (blik of pot)

Bereiding

Maak de groente schoon. Snipper de uien en knoflook. Snijd de bleekselderij in boogjes, paprika in blokjes, courgette en worteltjes in plakken en de tomaten in stukjes. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper. Verwarm de olie op middelhoog vuur in een braadpan of tajine en bak hierin de kip bruin. Fruit de ui en de knoflook kort mee. Voeg alle groenten en ongeveer 150 ml heet water toe. Verkruimel het bouillontablet en voeg dit samen met de specerijen toe. Stoof het gerecht 15 minuten met het deksel op de panSpoel de de kikkererwten onder stromend koud water in een vergiet of zeef, totdat ze niet meer schuimen. Voeg de kikkererwten toe en warm het geheel nog enkele minuten door.


Voedingswaarde per persoon

  • 620 calorieën
  • 21 gram vet
  • 45 gram koolhydraten
  • 51 gram eiwitten

Cookies Contact en afspraak