Tajine met kip, groente en kikkererwten
Vlees

Tajine met kip, groente en kikkererwten
2 personen
Nodig
2 uien1 teentje knoflook
2 stengels bleekselderij
1 groene paprika
1 kleine courgette
2 worteltjes
2 tomaten
200 g kipfilet
2 el olijfolie
1/3 bouillontablet
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
1 tl gemalen komijn (djinten)
400 g gare kikkererwten (2 blikjes of glas)
Bereiding
Maak de groente schoon.Snipper de uien en knoflook.
Snij de bleekselderij in boogjes, paprika in blokjes, courgette en worteltjes in plakken en de tomaten in stukjes.
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper.
Verwarm de olie op middelhoog vuur in een braadpan of tajine en bak hierin de kip bruin.
Fruit de ui en de knoflook kort mee.
Voeg alle groente én ongeveer 150 ml heet water toe.
Verkruimel het bouillontablet en voeg dit samen met de specerijen toe.
Stoof het gerecht 15 minuten met het deksel op de pan.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken.
Voeg de kikkererwten toe en warm het geheel nog enkele minuten door.