Tagliatelle met zalm en zeekraal

Vis

Tagliatelle met zalm en zeekraal

2 personen

Nodig

200 g volkoren tagliatelle
300 g zeekraal
5 sjalotjes
1 teentje knoflook
200 g gerookte zalm
3 takjes dille
2 el vloeibaar margarine
125 g demi-crème fraîche


Bereiding

Breng een pan met ruim water aan de kook voor de tagliatelle en kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.  

Maak de zeekraal schoon (tip), snij deze in stukken en laat de zeekraal met weinig water in 10 minuten koken.
Snipper de sjalotjes en knoflook.
Snij de gerookte zalm in stukjes.
Was en droog de dille. Knip het kruid klein.
Verhit de margarine in de hapjespan.
Voeg de sjalotjes en knoflook toe.
Schep goed om en fruit deze 2 minuten op middelhoog vuur.
Giet de zeekraal af.
Voeg de zalm en de crème fraîche toe bij de sjalotjes en knoflook. Meng alles goed.
Strooi de dille over het zalmmengsel.
Laat de tagliatelle goed uitlekken en meng deze door de zalmmassa.
Meng de zeekraal ook door de pasta.
Warm het pastagerecht goed door (3-5 min).


Zeekraal:
Deze zachte, knapperige, lichtzoute zeegroente is voor vrijwel iedereen die het voor het eerst eet een aangename verrassing. Het wordt vooral in combinatie met vis gegeten. De buisvormige groente werd vooral in het wild op de schorren gesneden, maar wordt sinds kort ook gekweekt in Zeeland. Zeekraal is een pioniersplant en als geen andere plant bestand tegen zoute omstandigheden. De plant neemt het zout op tijdens de groei en heeft daardoor een zoute smaak.

Tip: Verwijder van de zeekraal de onderste stugge en houtige delen en was de groente snel (kort!) in stromend koud water.

Contact en afspraak