Sushi bowl

Vis

Sushi bowl

(voor 2 personen)

Door: Saskia Peters, diëtist Amsterdam

Lekker maaltje met zalm en een Japans tintje

Nodig

140 gram (zilvervlies) rijst
160 gram verse zalm
1/3 komkommer
80 gram edamame boontjes
100 gram zeewiersalade
2 nori snack velletjes
2 eetlepels sesamzaad

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak, giet af en laat afkoelen. Bak de sesamzaadjes kort op hoog vuur lichtbruin en zet apart. Snijd de zalm en komkommer in gewenste grootte. Verdeel de rijst over 2 kommen en voeg de zalm, komkommer, zeewiersalade en edamame boontjes toe. Ter decoratie steek je de norivelletjes in de rijst en strooi je de sesamzaadjes over het geheel. Serveer de sushi bowl met stokjes en naar smaak sojasaus en/of wasabi.

Tip

  • Je kunt naar wens variëren met ingrediënten. Denk aan avocado, tonijn en surimisticks. 

Contact en afspraak