Stoofschotel van vlees met okra en rijst

2 personen

Nodig

500 g okra (vers of glas)
1 grote ui
1 teen knoflook
200 g mager rundvlees
1 grote tomaat
2 el olijfolie
1 el tomatenpuree
1 tl gedroogde gemalen rode peper
Twee dunne partjes citroen met schil
150 g zilvervliesrijst
300 ml kokend water

Bereiding

Verwijder de steelaanzet, was okra’s onder stromend water.
Pel en hak de ui fijn.
Pel ook het knoflookteentje en hak doormidden.
Ontvel (zie tip)de tomaat en snij in schijfjes.
Snij het rundvlees in blokjes.
Verhit 1 eetlepel olie op middelhoog vuur in de pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en roer totdat het goed gemengd is.
Voeg het vlees toe en laat bruin worden op middelhoog vuur (ca. 5 min).
Voeg vervolgens de okra toe en bak voorzichtig nog enkele minuten mee.
Doe de tomaat erbij en bak nog een paar minuten mee.
Giet er kokend water bij totdat alles bedekt is.
Strooi er peper over en roer alles goed door elkaar.
Doe de citroen partjes erin.
Breng het geheel aan de kook en laat 1,5 uur sudderen totdat het vlees en de groenten heel zacht zijn en de saus is ingekookt.
Verhit 1 eetlepel olie in de andere pan en voeg de rijst erbij.
Giet het water erbij, laat koken op hoog vuur. Blijf goed roeren en zet het vuur laag met de deksel schuin op de pan. Roer om na ca. 15 minuten en laat nog 5 minuten koken op laag vuur.

Tip

Als je okra in glas gebruikt, voeg deze dan aan het einde van de kooktijd toe.
Cookies Contact en afspraak