Stevige broccolisoep met kerrie en Parmezaan (low carb én vega)
Minder koolhydraten
Stevige broccolisoep met kerrie en Parmezaan (low carb én vega)
(voor 4 porties)
Door: Mara Looij
Nodig
600 gram broccoli1 ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels kerrie
1 eetlepel boter
50 ml (plantaardige kook)room
650 ml water
bouillonblok
zwarte peper
4 eetlepels Parmezaanse kaas
Bereiding
Schil de uien, en snijd in dunne ringen. Schil en snipper de knoflook. Was en snijd de broccoli in stukjes (ook de stam). Zet een pan op het vuur en laat heet worden. Doe hier de olijfolie in en de uien, bak de uien enkele minuten glazig. Doe nu de broccoli erbij in de pan en roerbak ongeveer 3 minuten mee. Doe dan de lepel boter samen met kerrie en knoflook in de pan en laat de boter langzaam smelten, roerbak vervolgens nog even alles (en geniet van de geur:). Doe nu het water en bouillonblok erbij en breng aan de kook, laat een minuut of 10 zachtjes koken, tot de broccoli gaar (maar niet door en door zacht) is. Zet dan het vuur uit en pureer de soep (niet te fijn), voeg de room (en eventueel nog water) toe. Breng verder op smaak met zwarte peper. Verdeel de soep over de kommen en die in elke kom een eetlepel Parmezaanse kaas.