Stamppotje pompoen, pastinaak, geitenkaas en pecannoten

Vegetarisch

Stamppotje pompoen, pastinaak, geitenkaas en pecannoten

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Laag in calorieen en koolhydraten

Nodig

500 gram pompoen
400 gram pastinaak
3 eetlepels olijfolie
1 ui
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel komijnzaad
1/2 theelepel rozemarijn
1/2 eetlepel tijm
1 rode paprika
3 eetlepels creme fraiche
50 gram rucola
100 gram geitekaas
80 gram gezouten en gebrandde pecannoten
peper en zout

Bereiding

Schil en snijd de pompoen (verwijder zaden) en pastinaak en snijd deze in stukken. Schil en snijd de ui in ringen. Kook/ stoom in weinig water in 10 a 15 minuten gaar. Schil de paprika, snijd in vieren, smeer in met een beetje olijfolie en grill deze enkele minuten in grilpan/ op grillplaat, laat een klein beetje blakeren. Snijd vervolgens in kleine blokjes. Verhit een koekenpan en doe daarin 2 eetlepels olijfolie, bak hierin de ui met de kruiden in zo'n 5 minuten gaar. Giet de pastinaak en pompoen af. Stamp de pastinaak en pompoen, doe de gekruide ui, de creme fraiche, de paprika en de rucola erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over 4 borden, en doe hierop de geitenkaas en de noten. 

Cookies Contact en afspraak