Stamppot met koolraap, winterpeen en rode ui

Vlees

Stamppot met koolraap, winterpeen en rode ui

6-8 porties

Nodig

1 kilo kruimige aardappelen
500 gram koolraap in reepjes (voorgesneden)
2 winterpenen
2 rode uien
peper
zout


Bereiding

Schil en snijd de aardappelen in stukken. Schil en snijd de wortelen in stukken. Schil en snijd de uien in ringen.
Doe de stukken aardappel, wortel en uiringen in een pan water. Voeg de reepjes voorgesneden koolraap toe en breng alles aan de kook.
Laat 15 a 20 minuten koken tot alles gaar is. Giet het water dan af.
Voeg een scheut melk toe aan de groenten en laat alles even rusten met de deksel op de pan. De melk trekt dan in de aardappelen en groenten waardoor de stamppot lekker smeuïg wordt.
Stamp na een paar minuten alles tot een geheel.
Voeg peper en zout toe naar smaak.

Lekker met een gehaktballetje!


 
Contact en afspraak