Stamppot wortel, venkel en dille

Door: Mara Looij

Lekker met zalm 

Nodig

400 gram wortelen
1 venkelknol
1 kg (kruimige) aardappelen
100 gram gerookt ontbijtspek (plakjes)
2 eetelepels creme fraiche
1 theelepel mosterd
2 eetlepels dille
zwarte peper

Bereiding

Schil en snijd de wortelen in schijfjes, was en snidd de venkelknol (zonder de groene stelen) in stukken. Schil, en snijd de aardappelen in stukken. Breng de aardappelen, wortel en venken in een ruime pan met een laag water aan de kook en kook tot de groenten gaar zijn (15-20 minuten). Snijd de ontbijtspek in stukjes en bak uit. Laat uitlekken op bord met keukenpapier. Giet de gare groenten af. Stamp (niet te fijn) en roer de creme fraiche en uitgebvakken spekjes en dille erdoor. Voeg eventueel een scheutje gekookt water of melk toe als je 'm iets smeuiger wilt hebben. 

Cookies Contact en afspraak