Spinaziepannenkoeken

Vegetarisch

Spinaziepannenkoeken

(voor 8 pannenkoeken)

Door: Ismene Montnor, diëtist Amsterdam Zuidoost Bijlmer

Lekker lunchrecept :)


 

Nodig

3 eieren
100 gram volkorenmeel
100 gram bloem
300 ml melk (kan meer of minder zijn, afhankelijk van aanhangend vocht van de spinazie)
300 gram spinazie (uit diepvries)
een teen knoflook
mespunt masala, kerrie, ras el hanout
Olie of vloeibare margarine om de pan mee te bestrijken.
Ongeveer 200 gram geraspte kaas of geitenkaas.

Bereiding

Ontdooi de spinazie ongeveer een dag van tevoren in de koelkast. Laat de spinazie goed uitlekken voor het maken van de pannenkoeken.  Meng ei, meel, bloem, ontdooide spinazie. Voeg wat masala, kerrie of ras el hanout toe toe. Doe een teen knoflook in de knoflookpers of snij het lekker fijn en voeg dit toe aan het mengsel. Bak de pannenkoeken op matig vuur tot ze aan beide kanten lichtbruin en gaar zijn. Serveer met de geraspte kaas of geitenkaas. 

Cookies Contact en afspraak