Spinazie ovenschotel met zalm

2 personen

Nodig

400 g aardappelen
700 g verse spinazie
200 g zalmfilet
40 g geitenkaas
1 ei
100 ml melk
½  el grove mosterd
Nootmuskaat
Peper
2 el olijfolie
1 teentje knoflook
25 g geraspte kaas 30+
 

Bereiding

Zet water op voor de aardappelen.
Schil de aardappelen en kook 20 minuten op middelhoog vuur.
Was de spinazie en snij in stukjes.
Snij de zalmfilet in kleine stukjes.
Snij de geitenkaas in stukjes.
Kook het ei in ca. 8 minuten hard.
Roer voor de saus de melk, mosterd, nootmuskaat en peper door elkaar.
Verhit 1 eetlepel olie in de wok.
Roerbak de spinazie 3-4 minuten totdat het slinkt.
Haal de spinazie uit de wok en laat het uitlekken in het vergiet. Druk het vocht uit de spinazie.
Pureer ondertussen de aardappelen en pel het ei. Snij het ei in plakjes.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet de ovenschaal in met de overgebleven olie.
Pers de knoflook uit en wrijf de schaal hiermee in.
Meng de spinazie met de geitenkaas en bedek de bodem van de ovenschaal met dit mengsel.
Doe hier over de zalmstukjes en schep de aardappelpuree erop.
Leg de plakjes ei erop.
Giet nu de saus er over en als laatste de geraspte kaas.
Zet nu de schaal 5 minuten in de oven.
Cookies Contact en afspraak