Spaghetti Puttanesca

Vis

Spaghetti Puttanesca

(voor 4 porties)

Door: Vivian Meijer, diëtist Amsterdam, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Gewoon heel lekker.

Nodig

300 gram volkorenspaghetti
2 eetlepels milde olijfolie
2 uien
2 tenen knoflook
1 aubergine
1 courgette
250 gram kastanje champignons
690 gram passata di pomodoro/ 500 gram tomatenblokjes   
20 zwarte olijven / zongerijpte olive nere
6 zongedroogde tomaten op olie
2 theelepels kappertjes
Ook lekker: 4 ansjovisjes (uit potje)
80 gram pijnboompitten
Verse basilicum naar smaak
Zwarte peper

Bereiding

Snipper de uien, snijd/pers de knoflook fijn en snijd de aubergine in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Zet een wokpan op het vuur met de olie, voeg de gesneden groenten toe en laat ongeveer 3 minuten glazig worden. Snijd ondertussen de (gewassen) courgette en (schoongemaakte) champignons en voeg ook deze toe aan de wokpan. Laat het geheel zo’n 8 minuten bakken, terwijl je met een spatel de groenten blijft keren. Nu kun je de tomatensaus, olijven, zongedroogde tomaten en kappertjes toevoegen. Houdt je van ansjovis, snijd deze dan in kleine stukjes en doe het ook in de wokpan. Doe dan de tomatensaus erbij en laat 10 minuten pruttelen. Roer het 2 keer om tijdens deze 10 minuten. Doe ondertussen de spaghetti in kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan op laag vuur tot ze lekker geuren of lichtbruin zijn en zet het vuur dan uit. Breng de saus op smaak met peper en serveer samen met de spaghetti op tafel.  Garneer met pijnboompitten en verse basilicum.


Tips

  • Kook je voor 2 personen? Houd je dan aan de ingrediënten en bewaar 2 porties! De pastasaus is namelijk nóg lekkerder als je het de volgende dag eet, dan zijn de smaken helemaal goed in elkaar overgegaan. 
  • Zonder de ansjovis is dit gerecht vegan.

Cookies Contact en afspraak