Spaghetti Bonenese

Vlees

Spaghetti Bonenese

(voor 4 personen)

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam Noord

Lekker veel vezels!

Nodig

400 gram mager rundergehakt
1 ui
1 teentje knoflook
1 grote tomaat
1 groot blik chilibonen met chilisaus 
1 eetlepel paprikapuree of 1 eetlepel tomatenpuree
250 gram groentenmix van mais, doperwten en paprika (diepvries)
3 blaadjes gesneden basilicum
Chilivlokken, zout en peper
Geraspte kaas
Volkoren spaghetti
 
 

Bereiding

Schil en snijd de ui en knoflook. Was en snijd de tomaat in blokjes. Verwarm een koeken- of hapjespan op een laag vuurtje. Voeg je een eetlepel zonnenbloemolie of een scheutje olie toe. Voeg de gesneden knoflook en ui toe en roer deze met een houten lepel om. Wanneer de ui een beetje bruin wordt kun je de gesneden tomaat toevoegen en 1 minuut laten meebakken. Voeg het rundergehakt toe en bak deze goed gaar. Voeg de gesneden basilicum toe en doe wat zout, peper en chilivlokken bij voor de smaak .Daarna de paprika/tomatenpuree aan het gehakt toevoegen en deze goed mengen. Als laatste de chilibonen en de groentenmix toevoegen en nog 5 minuten op een laag vuurtje laten koken. Serveer met volkorenpasta. En voeg naar smaak geraspte kaas toe en extra basilicum toe.
 

Tip

Je kunt dit gerecht ook prima combineren met zilvervliesrijst eten of (volkoren) wraps in plaats van met pasta.

Cookies Contact en afspraak