Spaanse aardappelsoep met artisjokharten

2 personen

Nodig

1 ui
1 rode paprika
2 el olijfolie
400 g voorgekookte aardappelschijfjes
1 klein blikje tomatenpuree (35 g)
80 g walnoten
600 ml groentebouillon (1 tablet)
1 potje artisjokharten (200 g)
1 tl knoflookpoeder
1 el gedroogde bieslook

Bereiding

Snij de ui in ringen.
Snij de paprika in reepjes.
Verhit de olie in de pan en bak de ui en de paprika ongeveer 1 minuut.
Hak de walnoten in kleine stukjes.
Schep de tomatenpuree, aardappelschijfjes en walnoten erdoor.
Schenk de bouillon erbij.
Breng de soep aan de kook en laat met het deksel op de pan 8 minuten zachtjes sudderen.
Laat de artisjokharten uitlekken in een vergiet.
Voeg de artisjokharten toe en laat 2 minuten koken.
Schep de soep in 2 diepe borden en garneer met de knoflook en bieslook.
Cookies Contact en afspraak