Soep van peen, pastinaak en zoete aardappel

Vegetarisch

Soep van peen, pastinaak en zoete aardappel

(voor 4 porties)

Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag

Bomvol vitamines en mineralen

Nodig

2 rode uien
3 tenen knoflook
2 cm gember
1 kilo winterpeen 
300 gram pastinaak
250 gram zoete aardappel
2 liter water
2 groente bouillonblokjes
1 verse chilipeper
¼ theelepel nootmuskaat
¼ eetlepel korianderzaadjes
3 eetlepels (bijvoorbeeld Griekse 0% of Soja) yoghurt
2 eetlepels olijfolie
Naanbrood (optioneel)

Bereiding

Schil en snipper de uien. Schil en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Schil en snijd de penen, zoete aardappel en pastinaak in blokjes. Verhit op middelhoog vuur de olijfolie in een grote soeppan en bak hierin de rode ui, knoflook, gember en korianderzaadjes een paar minuten. Voeg dan de winterpeen, pastinaak en zoete aardappel toe en bak even kort mee, samen met de verse chilipeper. Doe vervolgens 1,5 liter water en de (verkruimelde) bouillonblokjes erbij en roer door. Zorg dat alles onder water staat en breng aan de kook. Wanneer de groenten gaar zijn mag het vuur uit en pureer je de massa tot een soep met een blender of staafmixer. Voeg de rest van het water en nootmuskaat toe. Roer goed door en laat het een kwartiertje zachtjes pruttelen. Serveer de soep met een dot Griekse yoghurt en daarnaast wat brood of naanbrood (lekker warm uit de oven).

Cookies Contact en afspraak