Snijbonenstamppot met kipshoarma

Vlees

Snijbonenstamppot met kipshoarma

(voor 4 personen)

Door: Yasmin van West, diëtist Alphen aan den Rijn

De verschillende smaken van de stamppot en de shoarmakruiden zullen je aangenaam verrassen! 

Nodig

1 kilo kruimige aardappelen
800 gram snijbonen
2 uien
400 gram kipshoarma 
50 ml melk (halfvolle of plantaardige drink)
Mespunt nootmuskaat
Mespunt paprikapoeder
Menspunt zout
Veel peper
20 gram bakvet


 

Bereiding

Snijd de aardappelen (met schil!) in kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes in 15-20 min gaar in de kookpan.
Snijd de uiteindes van de bonen. Probeer de snijbonen zo dun mogelijk te snijden of gebruik de snijbonenmolen als je die hebt. Kook de snijbonen in 10 min gaar in de 2e kookpan. Het is ook een mogelijkheid de snijbonen in 6 min in de magnetron op 900-1000 watt gaar te koken. Gebruik hiervoor een magnetronbestendige schaal die afgedekt kan worden en voeg een paar eetlepels water toe. Zet de kipshoarma voor 25 min in de oven op 200 graden. Schep halverwege de kip even om. Snipper de ui en bak glazig. Stamp de aardappelen met de boter of olie en de melk. Voeg nootmuskaat, zout en peper toe. Roer de snijbonen en uien door de stamppot. Serveer met de kipshoarma.
 
 
 

Cookies Contact en afspraak