Snijbonen in tomatenpuree met bulgur pilavi

Vegetarisch

Snijbonen in tomatenpuree met bulgur pilavi

2 personen

Nodig

Voor de Snijbonen in tomatensaus
400 g snijbonen
1 ui
2 middelgrote tomaten
1 el olijfolie
1 el tomatenpuree
(1 tl zout)
 
Voor de Bulgur pilavi
1 el olijfolie
1 ui
150 g bulgur
500 ml kokend water
2 tomaten
Peper
Gedroogde munt

Bereiding

Snijbonen
Ontdoe de snijbonen van de draden.
Leg de bonen in een vergiet en was ze onder koud stromend water schoon.
Snij de bonen fijn.
Snipper de ui.
Ontvel de tomaten (zie tip) en snij in blokjes.
Verhit de olie op een middelhoog vuur in de pan en fruit de ui 3 minuten.
Doe de tomatenpuree erbij en roer nog 3 minuten door tot dat het een smeuïg mengsel wordt.
Voeg de snijbonen en tomaat toe en verwarm dit al roerend op een middelhoog vuur. Doe de deksel op de pan.
Giet er kokend water bij totdat de snijbonen net niet onder water staan.
Kook nog 30 minuten en kijk met een vork of de snijbonen gaar zijn. Anders nog 15 minuten doorkoken.
 
Bulgur pilavi
Doe de olie in de pan en verhit op middelhoog vuur.
Snij de ui in blokjes.
Fruit de ui 3 minuten.
Voeg de bulgur toe en roer goed.
Doe het kokende water erbij en sluit af met een deksel.
Ontvel de tomaten (zie tip) en snij deze in blokjes.
Voeg de tomaat, peper en munt bij de bulgur en laat (ongeveer 15 min.)sudderen op laag vuur. Roer af en toe door.
Als het water verdampt is, haal je de pan van het vuur. Wacht 15 minuten voor je de deksel van de pan haalt.


Tip: Voordat je de bonen fijnsnijdt, moet je nagaan of de bonen geen lange draden bevatten. Dit kan je doen door met een aardappelschilmesje de uiteinden van de bonen te verwijderen. Je trekt het puntje voorzichtig naar achteren, van de snijboon af. Zit er een draad aan de boon, dan trek je die zo tegelijkertijd mee. Herhaal dit voor het andere uiteinde van de boon.


Cookies Contact en afspraak