Shakshuka met witte bonen en geitenkaas

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij

Helemaal in de bonen ...

Nodig

1 theelepel venkelzaad
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel korianderzaad
2 eetlepels olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
1 (zoete punt)paprika
1 blik gepelde tomaten
200 gram witte bonen
½ eetlepel paprikapoeder
½ bouillonblokje
1 theelepel honing
4 eieren
½ geitenkaasje
4 takjes verse peterselie
Zwarte peper en extra zout naar smaak

Bereiding

Verhit een koeken-/ hapjespan met een hoge rand. Rooster hierin de zaden in een minuut of 3 en leg ze vervolgens in een schaaltje om af te koeken. Snijd de ui in ringen, de knoflook en paprika in stukjes. Doe nu de olijfolie in de pan en bak de stukjes ui, knoflook en paprika totdat ze bruin geblakerd zijn. Verpulver de geroosterde zaden intussen in een grinder of door ze te pletten met de bolle kant van een lepel. Wanneer de ui, knoflook en paprika lekker bruingebakken zijn, de geplette zaden, gepelde tomaten, honing, bouillonblokje, paprikapoeder en witte bonen toevoegen en een minuut of 5 zachtjes laten pruttelen. Maak nu 4 kuiltjes in het mengsel en breek hierin de eieren, doe er wat zout en peper op en laat op een laag vuur staan met de deksel op de pan totdat het eiwit gestold is. Verkruimel dan de geitenkaas eroverheen en bestrooi met de verse peterselieblaadjes. Serveertip: met geroosterd volkorenbrood.

Cookies Contact en afspraak