Shakshuka (pittige eieren met spinazie en courgette)

Minder koolhydraten

Shakshuka (pittige eieren met spinazie en courgette)

4 personen - 242 calorieën per persoon

Nodig

2 eetlepels olie
1 grote ui in halve dunne ringen 
3 tenen knoflook in dunne plakjes
1 eetlepel harissa
1 theelepel gemalen coriander 
150ml groentebouillon
1 blik kikkererwten niet afgespoeld
2 blikken tomatenblikjes
1 grote courgette in kleine blokjes
200 gr versie spinazie
4 eetlepels gehakte verse coriander
4 eieren

Bereiding

Bak de uien en knoflook ongeveer 8 minuten in de olie tot ze goudbruin kleuren.
Voeg harissa en gemalen coriander toe en roer goed.
Voeg de bouillon en kikkererwten met vocht uit blik toe.
Dek af en laat 5 minuten pruttelen.
Pureer ongeveer 1/3 van de kikkererwten om de saus dikker te maken.
Voeg tomatenblokjes en courgette toe en kook 5 minuten tot de courgette zacht is.
Voeg de spinazie toe en laat slinken.
Voeg de gehakte coriander toe en maak 4 holtes in de saus.
Breek een ei in iedere holte.
Dek af en laat 2 minten koken.
Haal de pan daarna van het vuur en laat nog 2 minuten afgedekt staan voor serveren.

Dit recept komt uit Good Food februari 2014 en is goedgekeurd door onze dietisten.

Cookies Contact en afspraak