Scrambled egg met gebakken ham en dille op volkorentoast (ontbijt)

Snel

Scrambled egg met gebakken ham en dille op volkorentoast (ontbijt)

(voor 1 persoon)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Nodig

1 snee volkorenbrood
1 groot (scharrel) ei
2 plakjes (biologisch) rauwe ham
een theelepeltje gedroogde dilletopjes
zwarte peper 
een theelepeltje olie of boter om in te bakken

Bereiding

Verhit een (grote) koekenpan op hoog vuur. Doe, als de pan heet is, de boter of olie in de pan en laat heeft worden. Bak hierin het ei en terwijl je ze roert met een houten of rubberen spatel doe je de dille en eventueel wat zout erbij. De boterham kan je in deze zelfde pan bruin bakken, maar kan ook in de broodrooster. Op het laatst bak je even kort de rauwe ham mee. Als alles klaar is leg je je boterham op een bord, doe het roerei erop en garneer met het gebakken ham. Bestrooi met peper. Serveer met tomaat.

Note: eieren zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen maar bevatten daarnaast cholesterol. We adviseren je daarom om dagelijks niet meer dan 1 gerecht met ei te nuttigen. 

Contact en afspraak