Salade Nicoise

Vis

Salade Nicoise

(voor 2 personen)

Door: Saskia Peters, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem, diëtist Amstelveen

Heerlijke maaltijdsalade, rijk aan proteine.

Nodig

2 vastkokende aardappels
150 gram haricots verts
2 eieren
100 gram snoeptomaatjes
200 gram tonijn (blikje)
2 handjes sla
12 zwarte olijven
een halve rode ui
een eetlepel olijfolie + versgemalen peper en zout naar smaak

Bereiding

Boen de aardappelen schoon.Kook ze in ruim water in de schil in 15-20 minuten beetgaar en snijd ze vervolgens in blokjes. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in ca. 6 min beetgaar. Giet de bonen af en spoel in een vergiet met koud water af en laat uitlekken. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard en snijd in partjes. Halveer de tomaatjes, laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukken. Snijd de ui in ringen. Meng alle ingrediënten, behalve het ei, door elkaar en breng op smaak met een eetlepel olijfolie en peper en zout. Verdeel de salade over de borden en garneer met partjes ei.

Cookies Contact en afspraak