Salade met romige burrata, parmaham en verse vijgen

Minder koolhydraten

Salade met romige burrata, parmaham en verse vijgen

Voor 2 personen

Door: Saskia Peters, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem, diëtist Amstelveen

Een perfecte zomerse combinatie: romige burrata, zoute ham en zoete vijgen

Nodig

100 gram rivolo cherrytomaatjes
4 vijgen
85 gram veldsla
100 gram groene aspergepuntjes
80 gram ham naar keuze (serranoham)
Gemengde olijven (naar smaak)
1 bol burrata
2 eetlepels balsamico azijn

Bereiding

Was en snijd de tomaatjes door de helft. Was hierna ook de vijgen en snijd ze in dunne plakjes.
Verdeel de sla over 2 borden en verspreid de tomaatjes, vijgen, groene aspergepuntjes, ham en olijven verspreid overheen. Halveer de burrata en leg op beide borden een halve bol in het midden. Maak de salade af met 2 eetlepels balsamico azijn verdeeld over de salades.

Cookies Contact en afspraak