Salade met oosterse zalm

Minder koolhydraten

Salade met oosterse zalm

Voor 2 personen

Door: Noor Struik, diëtist Amsterdam

Nodig

150 g broccoli 
1 eetlepel (olijf)olie
2 zalmmoten
2 eetlepels sojasaus
200 g rucola melange 
½ avocado
½ mango 
Snufje peper en zout


 

Bereiding

Was de broccoli en snijd in roosjes. Doe de roosjes in een pan met water en laat ze kort koken voor 5 minuten. Giet het water af en laat de roosjes afkoelen. Verhit de olie in een pan en bak de zalm op de huid voor 5 minuten. Draai de zalm om, verdeel de sojasaus, peper en zout over de zalm en bak voor nog 3 minuten. Wil je de zalm liever iets meer doorbakken? Houd dan 5 minuten bakken per kant aan. Verdeel de rucola over twee borden. Snijd de avocado en mango in blokjes en verdeel over de sla. Verdeel de lauwwarme broccoli over de borden. Leg hier bovenop de zalm. Enjoy!

Cookies Contact en afspraak