Salade met gemarineerde bietjes, zoete aardappel uit de oven ...

Vlees

Salade met gemarineerde bietjes, zoete aardappel uit de oven ...

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

... geitenkaas en seranoham

Nodig

Een zakje gemengde sla (150 gram)
1/2 komkommer
3 augurkjes
2 gekookte rode bieten
2 zoete aardappelen
1/2 geitenkaasje
100 gram seranoham
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels witte balsamico-azijn
een scheutje olijfolie

 

Bereiding

Schil (indien je ongeschilde bietjes hebt) de gekookte rode bietjes en snijd deze in stukjes. Vermeng de sojasaus, sesamolie en rijstazijn en marineer de bietjes minimaal een uur (maar; hoe langer, hoe smaakvoller). Laat ze minimaal 20 minuten goed uitlekken in een vergiet onder af en toe schudden. Verwarm de oven (op 180 graden) voor en schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine stukjes. Leg ze op een ingevette bakplaat, besprenkeld met de balsamico-azijn en bestrooid met wat zout (naar smaak) in de voorverwarmde oven. Was de komkommer, halveer deze en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in kleine stukjes. Snijd de augurkjes in kleine stukjes en ook de seranoham. Vermeng de sla met de komkommer, augurk, de uitgelekte bietjes, de afgekoelde zoete aardappel en de seranoham. Maak de salade af met een scheutje olijfolie en bestrooi met de geitenkaas. 

Cookies Contact en afspraak