Broccoli salade met bessen en frambozendressing

Minder koolhydraten

Broccoli salade met bessen en frambozendressing

Voor 4 personen

Door: Vivian Meijer, diëtist Amsterdam, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Een heerlijk verrassende zoetzure combinatie!

Nodig

1 broccoli
125 gram sla melange
200 gram blauwe bessen  
1 rode paprika
1 komkommer
15 gram verse basilicum
200 gram tuinbonen (uit blik)
1 (eetrijpe) avocado
50 gram gehakte walnoten/ pijnboompitten

Voor de dressing:
2 eetlepels (extra vierge) olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
100 gram frambozen  
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel honing
Peper en zout naar smaak

 

Bereiding

Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Zet de broccoli voor de helft onder water en kook beetgaar in ongeveer 3-4 minuten.  Giet af en laat afkoelen in een schaal.

Doe de sla melange en de bessen in een grote salade kom. Was vervolgens de paprika en komkommer en snijd in gelijke stukken. Hak de basilicum fijn. Halveer de avocado en snijd deze in blokjes. Spoel de tuinbonen af in een zeef en doe alle ingrediënten in de salade kom. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan (zonder olie) op laag vuur, zodat de smaak goed uitkomt.  

Maak de dressing door alle ingrediënten in een maatbeker te doen en dit te mixen met een staafmixer. Heerlijk door deze salade!

Tip: Maak de maaltijd compleet met knapperig brood en/of fetakaas toe te voegen. Eet smakelijk!
 

Cookies Contact en afspraak