Salade met avocado en gekruide gamba's

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam

Ook lekker als lunch!

Nodig

200 gram (gepelde, gekookte) gamba's
2 tenen knoflook
1 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel chilivlokken
snufje zout
1 eetlepels olijfolie
1/2 avocado
40 gram veldsla
8 cherry (tros)tomaatjes
1/2 komkommer
1/2 rode ui
6 takjes verse koriander
70 gram mais (half blikje)
scheutje olijfolie (extra vierge) (=dressing)

 

Bereiding

Schil en snijd de knoflook in kleine stukjes. Verhit een (kleine) koekenpan, die een eetlepel olijfolie in en bak de gamba's met de knoflook, komijn, paprikapoeder, chili en zout een minuut of 2. Zet dan het vuur uit en dek af met een bord of deksel. Schil en snijd de helft van een rode ui in dunne ringetjes, was en snijd de komkommer en tomaat in schijfjes/ stukjes. Schil de avocado en snijd in dunne plakjes. Snijd de koriander (de blaadjes) fijn. Doe de veldsla in een schaal, doe de rest van de gesneden groente, mais en koriander erbij. Doe er een scheutje goede olijfolie bij. Leg de gamba's op de salade en druppel het kruidige bakvet eroverheen voor extra smaak. 

Tip
Eet je de salade als bijgerecht? Dan is dit genoeg voor 4 personen. Eet je 'm als lunch? Houd dan deze hoeveelheid voor 2 personen aan. 

Cookies Contact en afspraak