Salade haloumi, aubergine, basilicum

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij

Salade met een bite

Nodig

1 aubergine
200 gram rijpe tomaten
225 gram haloumi
4 eetlepels olijfolie
80 gram veldsla
de blaadjes van 4 takjes verse basilicum
balsamico-azijn
zwarte peper

Bereiding

Was de aubergine en snijd in dunne plakken (0.5 cm). Snijd de haloumi in plakken van ca 1 cm. Was de tomaten, haal de pit eruit met een scherp mesje en snijd ook de tomaten in plakken (0.5 cm). Verhit de grill en smeer in met wat olijfolie, grill de aubergine in enkele minuten gaar en bruin. Leg ze apart en laat afkoelen. Smeer de haloumi dun in met olijfolie en grill enkele (ca 5) minuten. Haal van de grill en leg even te rusten, als de haloumi wat is afgekoeld, deze in smallere reepjes snijden. Doe de veldsla in een schaal en vermeng met een scheutje olijfolie, balsamico en de verse basilicum. Doe vervolgens de aubergine, tomaten, zwarte peper en haloumi erdoor.

Cookies Contact en afspraak