Rösti's

(voor 4 personen)

Door: Naomi Hoekstra, diëtist Utrecht

Charmante variant op de dagelijkse pieper.

Nodig

1 kilo vastkokende aardappelen
2 eieren
1 grote ui
2-3 teentjes knoflook
15 gram platte peterselie
Peper en zout
Olie

Bereiding

Schil de aardappelen en rasp ze grof met een rasp / in een keukenmachine. Doe de geraspte aardappelen in een kom. Klop de eieren los en roer deze door de geraspte aardappel. Snipper de ui, knoflook en platte peterselie en voeg deze samen met flink wat peper en een klein beetje zout toe aan de kom. Roer goed om. Verhit een koekenpan, doe hier olie in en vervolgens een schepje röstimix, duw deze plat. Maak van deze hoeveelheid in totaal 8 rosti's, bak ze per 2 of 3 stuks op een matige temperatuur in ca. 5 minuten per kant bruin. Serveer met lekkere groenten en een stukje vlees, vis of een vegetarische optie. Eet smakelijk 😊

Cookies Contact en afspraak