Rookkaas crackers met beleg

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

Low carb broodvervanger

Nodig

Plakjes rookkaas
Bakpapier

Bereiding

In de magnetron
Leg een plakje of twee plakjes rookkaas op een stuk bakpapier en vouw het dubbel. Om ravage in je magnetron te voorkomen is bakpapier nodig omdat de rookkaas zal gaan borrelen en spetteren. Bak de rookkaas 60-80 seconden op 1000W. Haal voorzichtig het bakpapier los en laat de crackers even afkoelen.
In de oven
Leg de plakjes rookkaas op een stuk bakpapier, het papier dubbelvouwen en leg ze in een voorverwarmde oven (180 graden) en bak ze in ongeveer 10-12 minuten knapperig. Haal ze voorzichtig los van het bakpapier en laat ze goed uitharden.
 
Je kunt de crackers zo eten of beleggen met plakjes ossenworst, zalmsalade, hummus of een gekookt eitje. Je kunt ook topppings gebruiken zoals een paar walnoten, maanzaad of sesamzaad.
 

Tip

Omdat de rookkaas in de magnetron gaat borrelen en spetteren kan de magnetron een beetje gaan ruiken. Zet in dat geval na het bereiden van crackers een bakje met citroensap in de magnetron,  ongeveer 90 seconden op vol vermogen. Dan krijgt je magnetron een frisse citroen geur. 
 
 

Cookies Contact en afspraak