Rookkaas crackers met beleg
Minder koolhydraten
Rookkaas crackers met beleg
Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam
Nodig
Plakjes rookkaasBakpapier
Bereiding
In de magnetron
Leg een plakje of twee plakjes rookkaas op een stuk bakpapier en vouw het dubbel. Om ravage in je magnetron te voorkomen is bakpapier nodig omdat de rookkaas zal gaan borrelen en spetteren. Bak de rookkaas 60-80 seconden op 1000W. Haal voorzichtig het bakpapier los en laat de crackers even afkoelen.
In de oven
Leg de plakjes rookkaas op een stuk bakpapier, het papier dubbelvouwen en leg ze in een voorverwarmde oven (180 graden) en bak ze in ongeveer 10-12 minuten knapperig. Haal ze voorzichtig los van het bakpapier en laat ze goed uitharden.
Je kunt de crackers zo eten of beleggen met plakjes ossenworst, zalmsalade, hummus of een gekookt eitje. Je kunt ook topppings gebruiken zoals een paar walnoten, maanzaad of sesamzaad.