Romig roerei

Vis

Romig roerei

(voor 2 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Met gegrilde tomaten en portobello.

Nodig

 4 (biologische, scharrel) eieren
1 eetlepel boter
2 lepels room/ melk
50 gram gerookte zalm
1 a 2 eetlepels gehakte bieslook
peper en zout
een eetlepel olijfolie
2 trosjes cherrytomaatjes met elk 4 of 5 tomaatjes
2 portobello's
2 sneden volkorenbrood

Bereiding

Verhit een koekenpan met de eetlepel olie en gril hierin de champignons en tomaten (aan het takje) ongeveer 10 minuten. Draai de portobello af en toe om. Doe de eieren in een schaaltje en klop ze luchtig met een garde in een schaaltje en doe de room/ melk erbij. Doe de kleine koekenpan op een laag vuur en doe de boter erin en laat deze zachtjes smelten (niet bruin laten worden). Doe de eieren in de pan en laat heel even staan op het lage vuur totdat je enige stolling ziet. Ga dan met de spatel heel rustig vanaf de buitenkant van de pan naar de binnenkant zodat het ei mengel begint te stollen en stukken vormt. Blijf dit doen, als het stollen te snel gaat haal je de pan even van het vuur. Als er geen ei meer aan de pan plakt, is dat een teken dat je ei gaar is. Haal dan meteen de pan van het vuur en voeg zout en peper, bieslook en zalm toe. Doe je perfecte roerei op een geroosterd (volkoren) broodje en serveer met de gegrilde tomaten en champignons.


Tips

  • Neem de tijd, bij lekker roerei gaat het allemaal om genoeg rust tijdens de bereiding.
  • Gebruik voor een kleine hoeveelheid eieren een kleine koekenpan, zo voorkom je uitdrogen.
  • Gebruik een pan met anti-aanbaklaag.
  • Bak om een laag vuur en als het stollen te snel gaat, haal de pan dan even van het vuur af.
  • Blijf rustig en aandachtig roeren, behandel je roerei als risotto.
  • Gebruik een rubberen spatel.
  • Als roerei niet meer aan pan plakt is je roerei gaar: haal ze dan van het vuur.

Cookies Contact en afspraak