Rodekoolsalade met appel en rozijnen

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

Zoooo veel smaak!

Nodig

Salade
150 gram ijsbergsla

150 gram rode kool 
Een hele appel 
1/3 komkommer
1 grote wortel (peen)
Een handje rozijnen 
Een handje gebroken walnoten 
Een plak oude geitenkaas

Dressing
1 eetlepel mayonaise 
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
een halve theelepel kerriepoeder
een scheut citroensap

Bereiding

Was alle groenten in water. Snijd de ijsbergsla en rode kool in dunne reepjes en doe ze in een saladekom. Snijd de appel en de komkommer in kleine blokjes en rasp of snijd de stukje wortel in lange, dunne reepjes. Voeg de appel, komkommer en wortel toe aan de salade. Doe de rozijnen en (gebroken) walnoten erbij. Voeg voor extra smaak en bite een plak oude geitenkaas toe aan de salade (extra zout toevoegen is dan niet nodig). Verkruimel de kaas boven de salade. Maak de dressing door de ingredienten te mixen en meng dan alles goed door met een grote lepel.

Cookies Contact en afspraak