Rode bietenburgers met lekkere saus
Vegetarisch
Rode bietenburgers met lekkere saus
(voor 3 burgers)
Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Tilburg
Nodig
Bereiding
1. In een keukenmachine meng je de rode bieten, havermout, geitenkaas, ¼ rode ui, 1 teentje knoflook, helft van een geklutst ei, 1 tl rozemarijn en een snuf peper en zout. (Als je geen keukenmachine hebt kun je alles raspen/ hakken/ snijden en mengen met de hand).
2. Als het deeg te droog blijft, voeg dan de rest van het ei toe, als het te nat is dan kun je extra havermout toevoegen.
3. Maak nu 3 ballen van het deeg en druk deze plat tot ze mooie burgers vormen. Laat de burgers een half uurtje in de koelkast rusten.
4. Zet de pan op middelhoog vuur en bak de burgers in wat olie tot ze goudbruin zijn (ongeveer 10 minuten, halverwege even draaien).
5. Voor de saus meng je de ingrediënten door de kwark.
6. Snijd de broodjes open en beleg met de burgers, sla, rode ui ringen en een flinke eetlepel van de saus.