Rode bietenburgers met lekkere saus

(voor 3 burgers)

Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Den Bosch, diëtist Leerdam, diëtist Zaltbommel

En je maakt ze in 6 simpele stappen

Nodig

De burgers
4 gekookte rode bieten
65 gram havermout
75 gram zachte geitenkaas
¼ rode ui
1 teentje knoflook
Half ei
1 theelepel fijngehakte rozemarijn
Snuf zout en peper
De saus
100 gram Skyr of magere kwark
Half teentje knoflook gesneden of geperst
Halve theelepel fijngehakte tijm
Snuf peper en zout
Olie (olijfolie of zonnebloemolie)
De broodjes
3 volkorenbolletjes
¼ rode ui in ringen
Paar blaadjes sla
Olie (olijfolie of zonnebloemolie)

Bereiding

1. In een keukenmachine meng je de rode bieten, havermout, geitenkaas, ¼ rode ui, 1 teentje knoflook, helft van een geklutst ei, 1 tl rozemarijn en een snuf peper en zout. (Als je geen keukenmachine hebt kun je alles raspen/ hakken/ snijden en mengen met de hand).
2. Als het deeg te droog blijft, voeg dan de rest van het ei toe, als het te nat is dan kun je extra havermout toevoegen.
3. Maak nu 3 ballen van het deeg en druk deze plat tot ze mooie burgers vormen. Laat de burgers een half uurtje in de koelkast rusten.
4. Zet de pan op middelhoog vuur en bak de burgers in wat olie tot ze goudbruin zijn (ongeveer 10 minuten, halverwege even draaien).
5. Voor de saus meng je de ingrediënten door de kwark.
6. Snijd de broodjes open en beleg met de burgers, sla, rode ui ringen en een flinke eetlepel van de saus.

Cookies Contact en afspraak