Rijstsalade met geroosterde paprika, geitenkaas en pijnboompitten

Vegetarisch

Rijstsalade met geroosterde paprika, geitenkaas en pijnboompitten

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Ook lekker voor een picknick!

Nodig

200 gram zilvervliesrijst
3 paprika’s
een takje verse (of 2 eetlepels gedroogde) rozemarijn
2 eetlepels olijfolie
zout
4 tomaten
1 rode ui
100 gram verse spinazie
een geitenkaasje (ca. 100 gram)
65 gram pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
zout
zwarte peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden Celcius. Snijd en was de paprika's verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Hak de zachte rozemarijnblaadjes in kleine stukjes, verwijder de harde takjes. Kook de rijst gaar, giet af en laat afkoelen. Smeer de bakplaat in met olijfolie, leg de repen paprika erop, besprooi met zout en rozemarijn en bak gedurende 10 minuten in de oven onder af en toe omkeren. Rooster de pijnboompitjes zonder bakvet in een koekenpan (enkele minuten, goed blijven omscheppen) totdat ze bruin kleuren en laat afkoeken op een bord. Was en snijd de tomaten. Schil en snijd de rode ui in dunne ringen. Haal de geroosterde paprika uit de oven en laat afkoelen. Als alle ingredienten zijn afgekoeld (lauwwarm mag best): meng de rijst met de geroosterde paprika, spinazie, rode ui, tomaat, geitenkaas en pijnboompitjes. Dan olijfolie (extra vierge), peper en zout toevoegen. Eet smakelijk!

Cookies Contact en afspraak