Rijstovenschotel met courgette, prei en gehakt

Vlees

Rijstovenschotel met courgette, prei en gehakt

2 personen

Nodig

150 g zilvervliesrijst
300 ml heet water
350 g courgette (1 grote)
2 el olie
350 g prei
200 g mager rundergehakt
1 el tomatenpuree
1 tl tijm
50 g geraspte 30+ kaas
1 tl zout
Peper
 

Bereiding

Kook de zilvervliesrijst in water gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Warm de oven voor op 200° C.
Was de courgette, halveer hem in de lengte en snijd de helften in smalle plakken.
Roerbak de courgette in de hete olie in enkele minuten gaar.
Maak de courgette op smaak met peper en weinig zout.
Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
Bak het gehakt in een braadpan gaar en rul. Roerbak de prei met gehakt mee tot het gaar is (ca. 5 min).
Giet de rijst af als deze gaar is en voeg  toe aan het roerbakmengsel, samen met de tomatenpuree.
Maak er met wat water, peper en de tijm een smeuïge massa van.
Schep de helft van de rijst in een ovenvaste schaal en verdeel de courgette er over.
Dek dit af met de rest van het rijstmengsel.
Strooi de geraspte kaas er over.
Laat het gerecht in het midden van de hete oven lichtbruin kleuren.


 
Cookies Contact en afspraak