Rijst met venkel en zalm

2 personen

Nodig

500 g venkelknol (5 kleine venkelknollen)
¼ bosje peterselie
1 middelgrote ui
2 el olie
150 g zilvervliesrijst
300 ml water
200 g gerookte zalm
50 g geraspte 30+ kaas
  

Bereiding

Maak de venkel schoon en snijd hem in reepjes.

Was de peterselie schoon en hak deze in kleine stukjes.
Snipper de ui.
Breng een pan water aan de kook en kook de venkel 1 minuut.
Verhit de olie in een andere pan en bak de ui 3 minuten glazig (niet laten verkleuren).
Voeg de rijst toe en laat even meebakken.
Schenk het water erbij, laat koken op hoog vuur. Blijf goed roeren en zet het vuur laag met de deksel schuin op de pan. Herhaal dit na ±15 minuten en laat nog 5 minuten koken op laag vuur.
Snij de zalm in kleine stukjes.
Roer de venkel, zalm, peterselie en kaas erdoor en verwarm alles nog even goed (3-4 minuten).

Venkelweetje: Venkel is een erg veelzijdige groente: het groen wordt gebruikt als kruid, de knol als groente en van de zaden wordt etherische olie gemaakt.

 

Cookies Contact en afspraak