Rijk gevulde aspergesoep

(voor 2 personen)

Door: Linda Seijs, dietist in opleiding, diëtist Amsterdam

Met ei en hamreepjes

Nodig

250 gram witte asperges
750 ml water
1/2 groente bouillonblokje
15 g boter
15 gram volkorenmeel
2 gekookte eieren
100 gram gekookte volkorenpenne
100 gram gekookte ham (blokjes/reepjes)
2 eetlepels slagroom
1 eetlepel peterselie

Bereiding

Was en schil de asperges. Kook de asperges met de schillen in het water en het bouillonblokje. Haal de asperges na 10-15 minuten koken eruit. Laat het water met de schillen nog voor 30 minuten zachtjes doorkoken. Zeef en bewaar het kookvocht. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 3 cm. Smelt in de soeppan de boter en meng het bloem erbij, goed roeren (roux maken)! Laat dit even bruisen, schenk beetje bij beetje wat kookvocht toe en laat dit 15 minuten zachtjes doorkoken. Kook de eieren hard en de pasta gaar. Voeg de eieren, pasta, ham(blokjes/reepjes) en slagroom aan de soep toe.
 

Cookies Contact en afspraak