Rendang van jackfruit

(voor 6 porties)

Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Leerdam, diëtist Tilburg

Vegan variatie op het bekende Indonesische stoofgerecht rendang

Nodig

Boemboe
2 stengels citroengras
100 gram sjalotten
4 cm gember
3 teentjes knoflook
75 gram cashewnoten
2 theelepels gemalen kurkuma (koenjit)
1,5 theelepel gemalen korianderzaad
1,5 theelepel gemalen komijnzaad
1 theelepel kaneelpoeder
0,5 theelepels gemalen kruidnagel
0,5 theelepels chilivlokken
2 blikken Jackfruit (uitlekgewicht elk 280 gram)
2 eetlepels olie
400 ml kokosmelk light (6%)
100 ml water
3 eetlepels ketjap manis
Half bosje verse koriander (ongeveer 8 gram)

Bereiding

Snijd de droge stelen van de citroengras en houd deze apart. Maar dan in een keukenmachine een boemboe (pasta) van: de sjalotten, het zachte gedeelte van de citroengras, de gember (zonder schil), knoflooktenen en cashewnoten. Spoel de jackfruit schoon en laat uitlekken in een zeef. Snijd in de lengte grove stukjes. Verhit 2 el olie in een pan op middelhoog vuur en bak de boemboe ongeveer vijf minuten. Voeg de jackfruit toe en bak 2 minuten. Voeg daarna de kokosmelk, ketjap manis, het water en de achtergehouden stengels citroengras toe. Laat met deksel op de pan 45 minuten stoven. Laat het deksel van de pan en laat 15 minuten inkoken. Verwijder de stengels citroengras en voeg een snuf zout toe. Ter garnering snijd je grof wat koriander en verdeel voor het serveren over de Rendang.


Tip

Lekker met rijst en zoetzure salade

Cookies Contact en afspraak